Journey – AOR som bäst

 

Det amerikanska bandet Journey är nog det band som representerar musikgenren AOR på absolut bästa sätt. Här bjuds det på melodisk musik, framförd av några av de bästa musiker man kan tänka sig i branschen. Trots att Journey bytt en del medlemmar under åren har man lyckats åstadkomma musik av konsistent kvalitet.

Journey släppte sin första skiva redan 1975. Musiken var då ganska annorlunda mot den musik de kom att göra några år senare, men man hör redan på de tidiga skivorna den potential bandet hade. Två ytterligare skivor i ungefär samma stil följde, men det var till 1978 års Infinity som soundet ändrades ordentligt i och med nya sångaren Steve Perry. Bandet gjorde sedan en rad populära album tillsammans, som avslutades med Raised on Radio 1986. En comeback gjordes tio år senare, men Steve Perry lämnade bandet kort därefter.

Journey spelar än idag och har en trogen skara fans över hela världen. Dock är det många som väntar på att Steve Perry ska återvända till bandet, vilket återstår att se.