My Beautiful Dark Twisted Fantasy

Kanye West tycks numera vara mer intresserad av att skapa kontroverser och släppa halvfärdiga album än att göra det han gör bäst. Eftersom han trots allt kan komma att klassas som en av 00- och 2010-talets bästa musikproducenter kan det vara värt att påminnas om vad som förmodligen kommer att ses som hans bästa album.

Albumet är Kanyes femte och släpptes den 22 november 2010. Släppet följde efter en period i Kanyes liv som utmärktes av kontroverser och juridiska tvister. Mest kända av dem är förmodligen hans uppträdande i samband med att Taylor Swift fick ta emot priset för bästa video under VMA-awards. Bland gästerna på albumet finns Bon Iver, Pusha T, Kid Cudi och John Legend. Noterbart är också att låten I’m A Monster kan räknas som rappstjärnan Nicki Minajs genombrott.

En påminnelse

Som egenföretagare eller någon som driver en mindre firma kan det lätt kännas som att man är utelämnad åt sig själv. Liksom det kan vara bra att påminna sig själv om att det finns bra saker att ta del av i världen, är det bra att påminnas om att även som företagare finns det hjälp att få. Capcito.se är en företagsbank som vill hjälpa ditt företag att växa. Detta gör de genom att erbjuda några av marknadens snabbaste och bästa företagslån. Om du tar ett lån från dem kommer du se att det inte innebär några dolda avgifter och att det inte har några bindningstider. Bra är också att det går fort. Om du ansöker via dem får du en låneoffert inom 30 sekunder, om du tackar ja får du lånet utbetalt till ditt företagskonto redan samma dag. Klicka dig in på https://www.capcito.com/sv om du vill låna pengar till nästa företagsinvestering.

Inspelad på Hawaii

My Beautiful Dark Twisted Fantasy spelades in under ett par intensiva månader i en musikstudio på Hawaii. Det var enligt samstämmiga vittnesuppgifter en intensiv inspelningsperiod. För att spela in albumet hyrde Kanye en herrgård på Hawaii och bjöd in ett stort antal artister han tyckte om för att delta i inspelningarna. Själv levde han för musiken under tre månader, knappt utan att sova. Istället för att schemalägga vanliga arbetsdagar valde han att ta regelbundna powernaps i studion.

Ett egensinnigt, fantastiskt album

Rent tematiskt präglas albumet av att Kanye gick igenom en mörk period i sitt liv. Han upplevde besvikelse över det kändisskap han så hett eftertraktat i början av karriären. Det fanns också en stor sorg i hans liv över sin nyligen bortgångna mor. Hur det än stod till i Kanyes liv lyckades han vända förutsättningarna till att få ur sig vad som förmodligen kommer att bli hans bästa album (fast det vet vi ju förstås inte då hans karriär pågår i allra högsta grad).