Musikartister som slog igenom som barn

Idag finns det många kända personer som varit verksamma som artister sedan tidig ålder. Benjamin Ingrosso och Zara Larsson är två svenska stjärnor som stod på scenen redan som barn. En annan känd svensk person som gjorde scendebut i tidig ålder är Björn Skifs då han uppträdde i sin pappas lokalrevy . Björn spelade också trumpet som barn och var medlem i Vansbros gossmusikkör där han satte upp egna shower under namnet “Rock-Nalle”. När det kommer till utländska artister har personer som Britney Spears, Justin Timberlake och Demi Lovato underhållit världen under många års tid. Britney och Justin, t.ex. slog igenom som barn redan när de var med i “Disneyklubben”.

Som barn och blivande stjärna är det självklart viktigt att ha alla de ingredienser som krävs för att bli framgångsrik. Man ska ha en bra röst, vara duktig på att spela ett (eller flera intstument) och kunna föra sig på scen. En god förutsättning för att lyckas i nöjesindustrin är ockå att man klär sig moderiktigt, att man hänger med och helst sätter nya trender. Det bästa är om barnet redan i tidig ålder bär kända klädmärken vilket för det mesta ger ännu mer uppmärksamhet i media. På kidsbrandstore.se kan du hitta massor av snygga märkeskläder för barn!

Se barnets talanger

Som förälder är det viktigt att se sitt barn och gärna uppmuntra barnet om det har vissa speciella talanger. Dock är det också lika viktigt att man inte pressar sitt barn och kräver att det ska vara mer vuxet än vad det egentligen är. Ett barn är ett barn. Tag till exempel Michael Jackson, redan som femåring stod han på scen tillsammans med sina betydligt mycket äldre bröder.

Värna om barnets vilja

Kanske är det så att dina barn gärna vill ställa upp i talangjakter, de vill vara med och uppträda i skolans dansshow eller sjunga i kören i vilken de känner en stor gemenskap. Värna då om detta och ge ditt barn möjligheter att växa. Det är oerhört viktigt att barn får det stöd från föräldrarna som krävs för att de ska lyckas med sina framtida karriärer. Om ditt barn är extra intresserat av en speciell sorts musik, ta med din son/dotter på en konsert.

Stjärna för en dag

Inte till att förglömma så är det en mängd personer som blivit kända redan som barn, men sedan försvunnit bort från stjärnhimlen. Vi talar om så kallade “one-hit-wonders”. Om föräldrarna är skickliga och ser till att skapa upp ett bra team bakom sitt talangfulla barn finns det stora möjligheter till en framtida karriär.

Ett annat exempel på stjärnor som slagit igenom redan är tidig ålder är den norska popduon “Marcus och Martinius” som 2012 vann Melodi grand Prix Junior. Den amerikanska sångerskan Ariana Grande är en annan person som slagit igenom i unga år och som också har haft och har ett bra team omkring sig som fortsätter att främja hennes karriär. Dock är det så att många personer som slagit igenom redan som barn drar sig tillbaka runt 20-25 årsåldern för att “bara” ägna sig åt låtskriver. Detta gäller dock inte för alla, Britney Spears ska spela i Sandviken för den som är intresserad, hon uppträder fortfarande på scen.