Mamma och rockstjärna

Det är många som finner det svårt att kombinera mammarollen med karriären. Barn tar upp mycket tid och det är svårt att ens få fem minuters ensamtid för en avslappnande dusch eller för att äta sin middag i lugn och ro. Det finns dock många inspirerande förebilder som har lyckats, speciellt om man tittar på alla de rockstjärnor och artister som har barn. Vissa skulle nog säga att det är pengarna som har gjort det möjligt, eftersom pengar ger många fördelar, t.ex. att ha råd med barnvakt eller möjligheten att inte behöva jobba 8-17 varje dag. Men det finns faktiskt en hel del kända mammor som tar allt ansvar för sina barn samtidigt som de fortsätter att klättra högre och högre på topplistorna. Ett bra exempel på en sådan kvinna är artisten Pink, också känd som Alecia Beth Moore. Musiken är en blandning av rock, poprock och RnB och Pink är en renodlad rockstjärna av högsta kvalitet. Det finns fler inspirerande exempel på enastående mammor och rockstjärnor, som tagit sig igenom stora utmaningar för att nå dit de är i dag.

Gwen Stefani har lyckats med kombinationen

En annan kvinna som har lyckats kombinera sin mammaroll med kärleken till musik är Gwen Stefani. Karriären för sångerskan och låtskrivaren startade då hon blev sångerska för bandet No Doubt, och under 2004 släppte hon sin första skiva som soloartist. Det råder ingen tvekan om att Gwen kommer att bli ihågkommen länge och hennes musik spelas flitigt världen över. Det är dock inte bara som artist som hon har lyckats, utan hon har samtidigt sett till att skapa en stor familj med många barn. Det är nämligen så att Gwen Stefani har flera barn tillsammans med sin ex-make Gavin Rossdale, och nu väntar ett fjärde barn med sin pojkvän Blake Shelton. Gwen lägger stort fokus på sin familj och engagerar sig mycket, och många vittnar om att hon älskar att vara mamma. Den fjärde graviditeten gick inte lika enkelt som de tre första eftersom Gwen och Blake fick genomgå en lång process av provrörsbefruktning. Sångerskan skiljde sig från sin ex-make under år 2015, efter att återkommande otrohetsskandaler läckte ut. Att vara en stor stjärna är absolut inte fritt från utmaningar, vilket bara gör historien mer inspirerande.

Sök inspiration hos rockstjärnorna

Hur behöver man då vara för att anses vara en bra mamma samtidigt som man satsar på karriären? Det råder starka och delade meningar om denna fråga. Många menar att man bör lägga allt fokus på sina barn. Andra tycker det är viktigt att man inte glömmer bort sig själv och att man inte identifierar sig enbart genom sina barn, vilket är anledningen till att frågan är så omdiskuterad. Naturligtvis bör barnen alltid vara en prioritet och man ska vara inställd på att det kan vara en utmaning att uppnå de drömmar man har, men det är inte omöjligt. Det går alltid att arbeta sig till att uppnå sina drömmar, som att bli musiker eller fortsätta studera. Rockstjärnor som Gwen Stefani och Pink är viktiga förebilder som får andra att förstå att även de kan klara det. Att leka och umgås med dina barn kan bli naturliga pauser i självförverkligandet om du tar dig tiden och ser allt som en helhet. Att leka med lego är alltid roligt, eller hur?