Glamrock kallas också för glitterrock, och det är inte svårt att förstå varför när man betraktar de extravaganta och ofta glittriga kostymer som artisterna i genren bar. Glamrocken uppstod under tidigt 1970-tal i Storbritannien, och förutom glittriga kostymer kunde glamrockare kännas igen på deras lika extravaganta frisyrer och sminkningar, liksom platåskorna. Stilen kunde ofta beskrivas som androgyn, och lekte medvetet med könsroller som inte följde normen. Musikaliskt hämtade glamrockbanden inspiration från en mängd olika saker: tuggummipop, 50-talsrock’n’roll, cabaret, science fiction och konstrock.
Genren blev som allra störst i sitt hemland, Storbritannien, där populärkulturen verkligen genomsyrades av glamrock under den första halvan av 1970-talet. Band och artister som T.Rex, David Bowie, Sleet, Slade, Mud, Roxy Music och Gary Glitter blev inte bara stora i Storbritannien, utan även internationellt. I USA kan Alice Cooper och Lou Reed nämnas som företrädare för genren.
Glamrocken fick en fortsättning i det som kom att kallas pudelrocken under 1980-talet, och har även fått något av ett uppsving på 2000-talet i form av band som brittiska The Darkness och svenska Crashdïet. Andra svenska band som brukar räknas till genren är The Ark och The Poodles. Dessa senare yttringar av glamrocken brukar dock kallas för sleazerock, trots att den i nästan alla aspekter liknar glamrocken. En skillnad är möjligtvis att texterna och musiken har en något mörkare och dystrare ton inom sleazerock.
Om du har ett glamrockband som gör spelningar, och vars inkomst ni som medlemmar är beroende av, är det självklart viktigt att kunderna betalar era fakturor i tid. Tyvärr är det inte alltid fallet, och om ni någon gång har en kund som inte betalar, trots påminnelser, kan ni få hjälp med inkasso från bland annat Intrum. På det sättet behöver ni inte tänka på att själva driva in skulden, utan kan koncentrera er på att repa inför nästa spelning.